Malç haqqında məlumat

Yunla Malçlama: Qoyun Yününü Malç kimi istifadə edə bilərsinizmi

Becca Badgett, Təcili Bağçanın necə böyüməsinin müəllifidir

Bağçılıq təcrübənizi yaxşılaşdırmağın yollarını öyrənmək həmişə əyləncəli və bəzən faydalıdır. Tanınmadığınızlardan biri də yundan malç kimi istifadə etməkdir. Malç üçün qoyun yunundan istifadə etmək fikri sizi maraqlandırırsa, daha çox məlumat üçün buraya vurun.

Nanə Kompostu Nasıl Hazırlanır - Nanə Sığının İstifadəsi və Faydaları

Laura Miller tərəfindən

Nanəni malç kimi istifadə etməyi düşündünüzmü? Qəribə görünürsə, bu başa düşüləndir. Nanə samanı kompostu da deyilən nanə malç, populyarlıq qazanan yenilikçi bir məhsuldur. Bu yazıda nə olduğunu və nanə kompostunun necə hazırlanacağına baxın.

Berm Malçının növləri - Bermləri qarışdırmalısınız

Liz Baessler tərəfindən

Bermlər bağça və mənzərəyə maraq əlavə edə, gizliliyi artıracaq və suyun ən çox ehtiyac duyduğu yerə yönəldilməsinə kömək edə biləcək sadə, lakin faydalı əlavələrdir. Ancaq malçların malçlanması vacibdirmi? Bu yazıda berm mulch ipuçları və fikirləri haqqında məlumat əldə edin.

Torpaq örtüyünün malç ehtiyacı var - torpaq örtüyü bitkiləri üçün malç seçmək

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

Yer örtüklərini malçlamalısınız? Cavab saytdan, bitkilərin böyüməsi sürətindən, böyümək zonanızdan və torpaq sabitliyindən asılıdır. Torpaq örtüyü bitkiləri üçün malç bəzi hallarda kiçik başlanğıcların qorunmasına kömək edə bilər, lakin digər hallarda lazım deyil. Burada daha çox məlumat əldə edin.

Niyə Rəngli Plastik Malçdan istifadə etməlisiniz: Fərqli Malç Rəngləri haqqında məlumat əldə edin

Teo Spengler tərəfindən

Artıq bir sıra rənglərdə plastik malç mövcuddur, fərqli malç rənglərinin fərqli bağ işlərinə kömək etdiyi deyilir. Plastik rəngli malçlar və onların istifadəsi haqqında daha çox məlumat əldə etmək istəyirsinizsə, bu məqalə kömək edə bilər. Əlavə məlumat üçün buraya vurun.

Küləkli ləkələrdə malçlama - Külək sübut edən malç necə seçilir

Teo Spengler tərəfindən

Sevgi kimi, malç çox möhtəşəm bir şeydir. Torpağın üstünə qatlandıqda, malç heyrətləndirici şeylər edə bilər. Küləkli ərazilərdə uçmayacaq bir malç lazımdır. Küləkli ləkələrdə malçlama haqqında məlumat üçün bu məqaləyə vurun.

Dərin Malç bağçası nədir - Bağınızda Dərin Malç necə istifadə olunur

Landşaft dizayneri Darcy Larum tərəfindən

Sizə əkinçilik, otaxma, gübrələmə və ya gündəlik suvarma problemi olmadan bol tərəvəz bağçanıza sahib ola biləcəyinizi desəm nə olar? Bir çox bağban dərin malç bağçası kimi tanınan bir üsula müraciət edir. Dərin malç bağçası nədir? Daha çox məlumat üçün bu məqaləyə vurun.

Karabuğday Kabuğu Malç: Karabuğday Kabuğu ilə malç etməliyəm

Liz Baessler tərəfindən

Malç bağ bağçaları üçün həmişə yaxşı bir seçimdir və üzvi malç tez-tez ən yaxşı seçimdir. Karabuğday qabıqları bir o qədər diqqət çəkməyən, lakin çox təsirli və cəlbedici ola bilən bir malçlayıcı materialdır. Karabuğday qabıqları ilə malçlama haqqında daha çox məlumat əldə edin.

Samanla Malç edə Bilərsinizmi - Samanla Malç etməyin qaydalarını öyrənin

Mary Ellen Ellis tərəfindən

Samanla malçlamaq yalnız bir neçəsinin bildiyi bir bağçılıq sirridir. Aramızdakı başlanğıc bağbanları da malç haqqında bilirlər, lakin bu qədər fərqli seçim var. Saman, ancaq sənə ən yaxşı məhsul verə bilərmi? Bu günə qədər bağından çıxmışsan. Burada daha çox məlumat əldə edin.

Yansıtıcı Malç Məlumat: Bağçalarda Yansıtıcı Malç Effektivdir

Amy Grant tərəfindən

Bitkilərinizə xəstəlik yayan bitkilərdən bezmişsinizsə, bəlkə də yansıtıcı malç istifadə etməlisiniz. Yansıtıcı malç nədir və təsirli olur? Bu yazıda yansıtıcı malçın necə işlədiyini və digər yansıtıcı malç məlumatlarını öyrənin.

Malç otlarına qarşı mübarizə - Malçda alaq böyüməsindən qurtarmaq üçün məsləhətlər

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Yabanı otlara qarşı mübarizə malç tətbiq etməyin əsas səbəblərindən biridir, lakin diqqətlə tətbiq olunan qabıq çipləri və ya şam iynələri qatından belə sinir bozucu alaq otları davam edə bilər. Ən yaxşı niyyətlərinizə baxmayaraq alçaq otlar yetişirsə nə etməlisiniz? Bura basın.

Qeyri-üzvi Malç nədir: Bağlarda Qeyri-üzvi Malçdan istifadə haqqında məlumat əldə edin

Landşaft dizayneri Darcy Larum tərəfindən

Üzvi malçlar bir vaxtlar canlı olan bir şeydən hazırlanır. Qeyri-üzvi malçlar canlı olmayan materiallardan hazırlanır. Bu yazıda "qeyri-üzvi malç nədir?" Sualına toxunuruq. və bağdakı qeyri-üzvi malçın faydaları və dezavantajlarını müzakirə edin.

Çay ağacı malç nədir: Bağlarda çay ağacı malçından istifadə etmək

Teo Spengler tərəfindən

Yaxşı bir malç torpaq istiliyini tənzimləyir, eyni zamanda daha çox sehr qazandırır. Bitkiləriniz üçün edə biləcəyiniz ən yaxşı şeylərdən biri də bağlarda çay ağacı malçından istifadə etməkdir. Çay ağacı malç nədir? Çay ağacı malçının istifadəsi haqqında hər şeyi öyrənmək üçün bu məqaləyə vurun.

River Pebble Mulch nədir: River Rock Malçdan Bağlarda istifadə haqqında məlumat əldə edin

Landşaft dizayneri Darcy Larum tərəfindən

Fərqli malçlar fərqli məqsədlər üçün daha yaxşı işləyir. Seçdiyiniz malç növü bitkilərə müsbət və ya mənfi təsir göstərə bilər. Bu məqalə suala cavab verəcəkdir: çay çınqıl malçası nədir, həmçinin qayalar və çınqıllarla yaşıllaşdırma fikirləri.

Sərv Malç nədir: Bağlarda Sərv Malçından istifadə

Teo Spengler tərəfindən

Bir çox bağbanlar sərv malç məlumatlarını oxumamışlar və buna görə də bu üzvi məhsulun faydalarını və ya istifadə risklərini bilmirlər. Bağlarda sərv malçının istifadəsinin mənfi tərəfi də daxil olmaqla əlavə sərv malç məlumatları üçün buraya vurun.

Şam qabığı nədir: Şam qabığının malç üçün istifadəsi barədə məlumat

Landşaft dizayneri Darcy Larum tərəfindən

Düzgün yerləşdirilmiş üzvi malç torpağa və bitkilərə bir çox cəhətdən fayda verə bilər. Bazarda bir çox üzvi malç seçimləri ilə qarışıq ola bilər. Bu məqalədə çam qabığı malçının faydaları müzakirə ediləcəkdir. Daha çox məlumat üçün buraya vurun.

Lucerne Malch nədir - Lucerne Hay ilə Malçlama haqqında məlumat əldə edin

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Yonca malçası nədir və yonca malçının faydaları nədir? Şimali Amerikada yaşayırsınızsa və yonca otu ilə tanış deyilsinizsə, bitkini yonca kimi tanıya bilərsiniz. Bu yazıda malçlama potensialı haqqında daha çox məlumat əldə edin.

Taxta çip malç nədir - Taxta çip bağçası malç haqqında məlumat

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

Taxta çip bağçası malç, sadəcə bağçalarda çantalarda satın alınan və ya bağ mərkəzlərində toplu olaraq alınan bir ağac əkənin əməyinin yan məhsulu ola bilər. Şeyləri necə əldə etməyinizdən asılı olmayaraq, bəzək və ya istehsal bağına əvəzsiz bir əlavədir. Burada daha çox məlumat əldə edin.

Rəngli Malç Zəhərlidir - Bağdakı Boyalı Malçın Təhlükəsizliyi

Landşaft dizayneri Darcy Larum tərəfindən

Boyalı malçlar çox estetik baxımdan xoşagəlməz ola bilər və mənzərə bitkiləri və yataqlarını qabarıq göstərə bilər, lakin boyalı malçların hamısı bitkilər üçün təhlükəsiz və ya sağlam deyildir. Bu yazıda rəngli malç və adi malç haqqında daha çox məlumat əldə edin.

Coconut Coir nədir: Coconut Coir-nin Malç kimi istifadə edilməsinə dair göstərişlər

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Hindistancevizi lələyini malç olaraq istifadə etmək, torf yosunu kimi yenilənməyən malçlara ekoloji cəhətdən təmiz bir alternativdir. Bununla birlikdə, bu vacib məqam yalnız çörək malç faydalarına gəldikdə səthi cızır. Bu yazıda daha çox məlumat əldə edin.

Payız Malçlaşdırma Tips: Payızda Bitkiləri Malç Etməlisiniz

Liz Baessler tərəfindən

Payızda bitkiləri malçlamalısınız? Qısa cavab: bəli! Payızda bitki ətrafında malç etməyin hər cür faydası var. Payız malçlama və digər müvafiq məlumatları tapmaq üçün aşağıdakı məqaləyə vurun.

Parçalanmış Sidr Malç - Bağlarda Sedir Malçından istifadə qaydaları

Liz Baessler tərəfindən

Taxta bağ malç üçün çox məşhur bir seçimdir və xoş qoxusu və zərərvericilərə qarşı qorunması ilə malç üçün sidr istifadə etmək xüsusilə populyardır. Bu yazıda sidr malç problemləri və sidr malç faydaları haqqında məlumat əldə edin.

Qabıq Malçının növləri: Bağlarda Taxta Malçdan istifadə üçün məsləhətlər

Jackie Carroll tərəfindən

Nə qədər ki, meşədə ağaclar böyüyür, ağacların altında yerdə malç var. Yetişdirilən bağlar malçdan təbii meşələr qədər faydalanır və yonulmuş ağac əla bir malç yaradır. Bu məqalədə ağac malçının istifadəsi barədə məlumat əldə edin.

Malç bağçılıq məlumatı: Malçda bitki yetişdirə bilərsiniz

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Malç bağbanın ən yaxşı dostudur. Torpağın nəmini qoruyur, qışda kökləri qoruyur və alaq otlarının böyüməsini basdırır və çılpaq torpaqdan daha gözəl görünür. Bütün deyilənlərə görə təkcə malçda bitki yetişdirə bilərsinizmi? Burada öyrənin.

Leaf Mulch Info - Yarpaqları ilə Malçlama haqqında məlumat əldə edin

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

Bir çox bağban düşmüş payız yarpaqlarının yığınlarını narahatlıq kimi qəbul edir, lakin əslində bir nemət kimi baxılmalıdır. Bağçalarda yarpaq zibilinin bir çox xüsusiyyəti var. Bəzi maraqlı yarpaq malç məlumatları üçün burada oxuyun.

Qoz qabığı bağçası malç: Qoz qabıqlarını malç kimi istifadə etmək üçün məsləhətlər

Amy Grant tərəfindən

Yenidən beysbol mövsümüdür və adsız qalan yalnız fıstıqdan deyil, püstədən də torbalar içərisindən əsir. Bu, qoz qabıqlarını malç kimi istifadə etməyi düşünməyə məcbur etdi. Malç kimi qoz qabıqlarından istifadə edə bilərsinizmi? Daha çox məlumat üçün burada oxuyun.

Qarğıdalı qarğıdalı malçası: qarğıdalı tarlaları ilə malçlama üçün məsləhətlər

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Qarğıdalı qarğıdalı malçası qabıq cipsi, doğranmış yarpaq və ya şam iynələri qədər yaygın olmasa da, qarğıdalı tumurcuqları ilə malçlama bir çox fayda və bir neçə çatışmazlıq verir. Qarğıdalı toxumlarını malç kimi istifadə etmək barədə məlumat üçün bu məqaləni oxuyun.

Bağ Malçının tətbiqi: Bağlarda Malç yayılması üçün məsləhətlər

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

Malçların bağçalara yayılması kifayət qədər axmaqlığa davamlı bir prosesdir, ancaq yol boyunca qeyd etmək lazım olan bir neçə şey var. Malç yaymaq üçün bir neçə ipucu bitkilərinizin daha sağlam böyüməsinə və zərərlərdən qorunmasına imkan verəcəkdir. Daha çox məlumat üçün bu məqaləni oxuyun.

Ümumi malç göbələyi: malç göbələyə səbəb olurmu və müalicə edilə bilərmi?

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Bağbanların çoxu daha cəlbedici, böyüyən bitkilər üçün sağlam və torpağa faydalı olan qabıq cipsi, yarpaq malç və ya kompost kimi üzvi malçdan faydalanır. Ancaq bəzən üzvi malç və göbələk əl-ələ verir. Daha çox məlumat üçün buraya vurun.

Şüşə Malç nədir: Mənzərə şüşəsindən Malç kimi istifadə edilməsinə dair göstərişlər

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Şüşə malç nədir? Təkrar emal olunmuş, şüşəli şüşədən hazırlanan bu unikal məhsul mənzərədə çınqıl və ya çınqıl kimi istifadə olunur. Bununla birlikdə, şüşə malçın sıx rəngləri heç vaxt solmaz və davamlı malç demək olar ki, əbədi qalır. Burada daha çox məlumat əldə edin.

Ən yaxşı malçın seçilməsi: bağ malçının seçilməsi

Mary H. Dyer, Etibarlı Bağ Yazıçısı

Bahçeler üçün malç seçmək məsələsinə gəldikdə, bazarda bir çox malç növünü seçmək çətin ola bilər. Bağ malçının necə seçiləcəyini bilmək, hər bir malç növünə diqqətlə baxılmasını tələb edir. Daha çox məlumat üçün buraya vurun.

Bahçeli Malç üçün Şam Samanından istifadə qaydaları

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

Üzvi maddələrlə malçlama qida maddələrini əlavə etməyə, alaq otlarını kənarda saxlamağa və torpağı istiləşdirməyə kömək edir. Şam samanı yaxşı malçdır? Şam samanı, şam ağacları olan ərazilərdə sərbəst şəkildə mövcuddur və balyalarda almaq ucuzdur. Daha çox məlumat üçün buraya vurun.

Hemlock Mulch'un Tərəvəz və Bağ Sahələrində İstifadəsi

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

Hemlock mulch nədir və hemlock malçunu digər yeməli heyvanların içində və ətrafında bir tərəvəz bağçasında istifadə edə bilərsinizmi? Bu suallara cavablar və daha çox məlumat üçün bu məqaləni oxuyun. Əlavə məlumat üçün buraya vurun.

Torbalı Malçın Saxlanması: Torbalı Malç saxlaya bilərsiniz

Bonnie L. Grant tərəfindən, Sertifikatlı Şəhər Ziraatçısı

İstifadə edilməmiş torbalı malç qəliblənməməsi, böcəkləri cəlb etməməsi və ya turşmaması üçün düzgün şəkildə saxlanmalıdır. Pis malç bitki sağlamlığı üçün zərərli ola bilər. Daha çox məlumat üçün bu məqaləni oxuyun.

Qış Malç Məlumat: Qışda Malçlı Bitkilər haqqında məsləhətlər

Kristi Waterworth tərəfindən

Qış malçlama məşhur bir təcrübədir və bitkilərinizi yatarkən qorumaq üçün əla bir yoldur. Daha çox qış malç məlumatları üçün bu məqaləni oxuyun. Buraya vurun və qışda bitkiləri qorumağa başlayın.

Malç və ev heyvanlarının təhlükəsizliyi: Malçın ev heyvanları üçün necə təhlükəsiz olacağına dair məsləhətlər

Susan Patterson, Usta Bağban tərəfindən

Malç ev bağçasında müxtəlif funksiyaları yerinə yetirərkən, malç üçün tətbiq olunan problemlər, itlərə zəhərli malç kimi, qiymətli ev heyvanlarınızın meydana çıxmadan əvvəl təhlükəsizliyi üçün həll edilməlidir. Burada daha çox məlumat əldə edin.

Bağınız üçün Sintetik Malç haqqında məlumat əldə edin

Shari Armstrong tərəfindən

Bir bağda malç istifadə, alaq otlarını azaltmağa və bitkilər üçün nəm saxlamağa kömək edən standart bir təcrübədir. Üç məşhur sintetik malç növü var. Nə olduqlarını aşağıdakı məqalədə tapın.

Bağım üçün ən yaxşı təbii malç nədir?

Heather Rhoades tərəfindən

Təbii malç bir bağ üçün son dərəcə faydalıdır, amma bu qədər təbii malç növü ilə bağçanız üçün ən yaxşı seçim hansıdır? Bu məqalədə ən yaxşı üzvi malç seçmək üçün məsləhətlər veriləcək.

Çiçək yataqlarınızı qoyun

Andrea Dixon / EyeEm / Getty Images

"data-caption =" "data-expand =" 300 "data-tracking-container =" true "/>

Andrea Dixon / EyeEm / Getty Images

Çiçək sərhədlərinizi üç sıra düzün: ən yüksək bitkilərlə arxa sıra (şimala baxın, tercihen), ən böyüyən bitkilərlə orta sıra və ən qısa bitkilərinizdən ibarət olan ön sıra. Birliyi təmin etmək üçün həm əkin yatağında, həm də həyətinizdəki digər yerlərdə təkrar istifadə edin.

Bunu təmizləyin

Becker deyir ki, bir yatağı yenidən malç etsəniz, köhnə malçun bir hissəsini çıxarın. Bəzən yataqlara 3-4 qat malç əlavə olunur, buna görə vaxt keçdikcə yığılmış malçun bir hissəsini çıxarmağı məsləhət görür.

Həyatınız üçün ən yaxşı hansı malçdır? 15 şəkil

Həyatınız üçün hansı malç növünün daha yaxşı olduğunu öyrənin, üstəlik malç almağın ən yaxşı yolu barədə məsləhətlər alın.

Düzgün Malç Seçməsinin Üç Açarı

Bütün tərəvəz bitkiləri eyni böyümə şərtlərini sevmir. İstilik sevən bibər, pomidor, badımcan və qovun qara plastik malç üçün əla namizəddir. Erkən yazda tətbiq olunan plastik torpaq temperaturunu artıracaq və bitkilərin ətrafındakı havanın istiləşməsinə kömək edəcəkdir. Ancaq plastik malçların çoxu su keçirməz, yəni mövsüm keçdikcə bitkiləriniz susuz ola bilər. Qeyri-kafi nəmlik bitkilərinizi stresə sala bilər, pomidorlarda çiçək açan çürük problemlərinə səbəb ola bilər və ümumi məhsulunuzu azalda bilər.

Çox yağış gözləsəniz və ya yerüstü suvarma istifadə etmək niyyətindəsinizsə, bitkilərinizin kökləri yollardan ehtiyac duyduğu nəmi ala bilər. Digər bir həll, plastik malçun altından bir səth altındakı suvarma sisteminin qurulmasıdır. İyul ayının sonlarında plastikdən çıxarıb saman, qəzet və ya ot kəsimləri kimi su keçirən bir malç ilə əvəz etməyi də düşünə bilərsiniz. Bu malç yağış sularının və yerüstü suvarmanın kök zonasına enməsinə imkan verəcək və nəmin qorunmasına kömək edəcəkdir.

Brokoli və göyərti kimi sərin havalı məhsullar plastik bir malçdan əlavə istilik istəmirlər. Saman, doğranmış yarpaqlar, kağız malç və ya qəzet ilə daha yaxşı olacaqlar. Bu malçlar torpaq istiliyini 20 ilə 25 dərəcə endirə bilər ki, bu da sərin havalı bitkiləri yay istilərində istehsal edə bilər.

İsti bir iqlimdə yaşayırsınızsa, plastik malçlardan ağılla istifadə edin. Torpağın yüksək temperaturu bitkilərinizi stresə sala və üzvi maddələri yandıra bilər. İsti iqlim şəraitində əksər məhsullar doğranmış yarpaqlar və ya saman kimi torpağı soyuducu bir malçla daha xoşbəxt və daha məhsuldar olacaqdır. Əksinə, yazın sərin və nəm olduğu yerlərdə yaşayırsınızsa, nəm saxlayan, torpaq soyuducu bir malç istifadə edərək fəlakətli ola bilər. Bitkilərinizi soyuqdan ləngiyir, həddindən artıq nəmdən saralır və şlaklar ordusu tərəfindən boğulur.

Torpağı soyuducu malçları tətbiq etməzdən əvvəl torpağın istiləşməsinə və bir az qurumasına əmin olun. Yaşadığınız yerə görə bu, iyun və ya iyulun əvvəlinə qədər gözləmək deməkdir. Erkən yazda plastik bir malç istifadə etməyi düşünün. Torpağın temperaturunu qaldıracaq və torpağın qurumasına kömək edəcəkdir.

Bir malç seçmədən əvvəl bağınızın torpaq şəraitini nəzərə almağa bir dəqiqə ayırın. Əksər tərəvəz bitkiləri ağır, nəm torpaqda zəif nəticə göstərir. Bu cür torpaq, mövsüm keçdikcə ümumiyyətlə bir az quruyacaq, buna görə qalın, nəm saxlayan bir malç ilə örtməyin. Quru, qumlu bir torpaq plastik bir örtüklə örtülməməlidir, çünki yağış və suvarma suyunun köklərə qədər sızmasını maneə törədir.

Videoya baxın: 09-10-2019 İMİŞLİ AT BAZARİ HƏFDƏNİN 2 GÜN OLUR BAZAR MÖHDƏŞƏM GÖZƏL İMİŞLİ BAZARI