Ampullər üçün torpaq hazırlamaq və ampülləri gübrələmək

Ampüllər özləri üçün qida saxlasalar da, torpağı ampüller üçün hazırlayaraq ən yaxşı nəticə əldə etmək üçün əkin vaxtında onlara kömək etməlisiniz. Gübrəni lampanın altına salmağın yeganə şansı budur. Əkin etdiyiniz lampaların torpaqdakı qidadan istifadə etməsi üçün sağlam torpaqdan başlamalısınız. Bundan sonra ampulləri bundan sonra nə zaman dölləşdirəcəyinizi bilməlisiniz.

Ampullər üçün torpaq hazırlamaq üçün gübrədən istifadə

Ampülləri gübrələmək üçün gübrələr qeyri-üzvi ola bilər, bu da kimyəvi müalicə olunduqları və ya laboratoriya yaradıldığı anlamına gəlir. Həm də üzvi ola bilərlər, yəni təbii və ya bir dəfə yaşayan mənbələrdən gəlmişlər.

Bitkiləriniz hansını istifadə etməyinizə əhəmiyyət verməz, amma inancınıza bağlı olaraq, mövzuda hisslərinizə ən uyğun olan növü seçə bilərsiniz. Qeyri-üzvi gübrələr daha asanlıqla əldə edilə bilər, ancaq bunları istifadə edərkən diqqətli olun, çünki qeyri-üzvi gübrə ilə ampülləri gübrələmək kökləri, bazal plitəni və ya bitki birbaşa gübrə ilə təmasda olarsa yarpaqları yandıra bilər.

Gübrələr dənəvər və ya maye şəklində olur və əkin vaxtında tətbiq edilməsi asandır. Dənəvər gübrələr daha yaxşıdır, çünki onlar tez həll olunmur. Torpaqda daha uzun qalırlar və nə qədər uzun olarsa, bir o qədər yaxşıdır.

Azot, yarpaq böyüməsinə başlaya bilməsi üçün torpağı lampalar üçün hazırlamaq üçün vacibdir. Fosfor və potas xəstəliklərə, kök böyüməsinə və çiçəklənməyə müqavimət göstərərək ümumi sağlamlıq üçün faydalıdır. N-P-K nisbətləri kimi göstərilən gübrə torbasının və ya şüşənin tərəfindəki nisbətləri tapa bilərsiniz.

Ampülləri dölləyərkən unutmayın ki, həddindən artıq döl verməməli və heç vaxt konteynerdəki göstərişlərin üstündə bir tətbiq artırmayın. Bu bitkilərə zərər verə bilər və ya hətta öldürə bilər.

Gübrə tətbiq etmək üçün dənəvər gübrəni əkin çuxurlarının altındakı torpaqla qarışdırın. Qeyri-üzvi gübrə istifadə edirsinizsə, çuxurun üstünə düzəldilməmiş bir qat qat əlavə edin, çünki lampanın gübrə ilə təmasda olmaqdansa, təzə torpaqda oturmasını istəyirsən.

Ampullər üçün torpaq hazırlamaq üçün üzvi maddənin əlavə edilməsi

Üzvi maddələr aşağı məhsuldarlığı, zəif su saxlayan qumlu torpaqları və məhsuldar, lakin zəif drenajlı gil torpaqlarını yaxşılaşdıraraq torpağı yaxşılaşdırmaq üçün torpağı ampullərə hazırlayarkən istifadə olunur. Torpağınıza üzvi maddələr əlavə etdikdə, onun hər il istifadə olunduğunu və ya parçalandığını və hər il artırılmalı olduğunu unutmayın.

Hər il əkmədən əvvəl bağçanı ilk dəfə qazdıqda torpağa düzəliş etmək daha asandır. Bu şəkildə təxminən 5 santimetr (5 sm.) Üzvi maddənin üzərinə qatlaya və torpağınızla yaxşı işləyə bilərsiniz. Gələcək illərdə üzvi maddələri malç kimi tətbiq edə bilərsiniz və aşağıdakı torpağa işləyəcəkdir.

Ampulləri nə vaxt dölləşdirmək lazımdır

Çiçəklənmənin azaldığı sonrakı illərdə bağınızdakı ampülləri gübrələməyiniz lazımdır. Ampülləri dölləşdirməyin ən yaxşı vaxtı, lampanın yarpaqları yerdən yaxşı çıxana qədər gözləmək və sonra yarım gücdə dölləşdirməkdir. Sonra ampüller çiçəkləmə bitdikdən sonra bir daha dölləyə bilərsiniz. Üçüncü qidalanma ikinci qidadan iki həftə sonra yenə yarı gücdə olardı.

Yarım gücü anlamaq asandır. Sadəcə suyu ikiqat artıracaq və ya gübrəni yarıya endirərdin. Etiket bir galon (4 L.) suya 2 xörək qaşığı (29.5 ml) təklif edərsə, gallona (4 L.) 1 xörək qaşığı (15 ml) və ya 2 gala 2 xörək qaşığı (29.5 ml) əlavə edin. (7.5 L.) su.

Yaz çiçəkli ampüllerini yay bağındakı digər çoxillik bitkilərlə eyni şəkildə dölləyə bilərsiniz.

Unutmayın ki, gübrə bitki üçün yalnız qida maddələrini torpaqdan köklərə daşıyacaq su olduqda əldə edilə bilər. Yağış yoxdursa, lampaları əkildikdən dərhal sonra və yağış yağmadığı zaman bitki mövsümündə sulayın.

Epsom duzu maqnezium və sulfatdan ibarətdir - hər ikisi də vacib bitki qidasıdır. Bunu sınamaq üçün bəzi maqneziumsevər bitkilər: ev bitkiləri, güllər, bibər, pomidor və kartof.

TheRachelKay / iStock / Getty Images Plus

"data-caption =" "data-expand =" 300 "data-tracking-container =" true "/>

TheRachelKay / iStock / Getty Images Plus

Qəhvə üyüdülmüş gübrə haqqında sürətli faktlar:

Bahçeyi ucuz bir şəkildə necə dölləşdirmək olar

Son Yenilənmə: 8 Mart 2020 İstinadlar Təsdiq edildi

Bu məqalənin müəllifi Steve Masley idi. Steve Masley, 30 ildən çoxdur ki, San Francisco Körfəz Bölgəsindəki üzvi tərəvəz bağlarını dizayn edir və qoruyur. Üzvi tərəvəzçilikdə müşavirlərə və tələbələrə üzvi tərəvəz bağçasının incəliklərini öyrədən bir veb sayt olan Üzvi Bağçılıq Məsləhətçisidir və Grow-It-Organically-in qurucusudur. 2007 və 2008-ci illərdə Steve, Stanford Universitetində Yerli Davamlı Kənd Təsərrüfatı Sahə Praktikumu dərsini verdi.

Bu məqalədə, səhifənin aşağı hissəsində tapılan 11 istinad var.

wikiHow məqalə kifayət qədər müsbət rəy aldıqdan sonra oxucu tərəfindən təsdiqlənmiş olaraq qeyd olunur. Bu vəziyyətdə, səs verən oxucuların 100% -i məqaləni faydalı hesab edərək oxucu tərəfindən təsdiqlənmiş statusumuzu qazandı.

Bu məqalə 159.356 dəfə baxılıb.

Bağınızı gübrələmək torpağı yaxşılaşdırmaq və bitkilərinizin yaxşı böyüməsini təmin etmək üçün əla yoldur. Ticarət gübrəsi bahalı və torpaq üçün zəhərli zərərli kimyəvi maddələrlə doludur. Bahçenizi ucuz və təbii olaraq, qida məhsulları və bitkilərdən istifadə edərək gübrələyə bilərsiniz. Heyvan məhsullarını təbii, ucuz gübrə kimi də istifadə edə bilərsiniz.

Torpağı evdə necə dölləşdirmək olar

Thegardengranny.com - Gözəl və məhsuldar bir bağa sahib olmaq bağ sahiblərinin arzusudur. Gözəl bağlar onlara qulluq etmək və bitkiləri bağçaya əkmək bizi daha da həyəcanlandırır. Buna görə də gözəl bağ bağdakı mövcud torpaq şəraitinin təsirindən ayrıla bilməz. Bərəkətli torpaq, böyüdüyünüz gözəl bağları və bitkiləri getdikcə çiçəkləndirir. Əksinə, sahib olduğunuz ərazi quraq və sonsuzdursa, onda torpaqlarda da bitkilər böyümək çətindir. Bu yazıda torpağınızın məhsuldar olmasının bir sıra yollarını bölüşəcəyik və tərəvəz, çiçək və s. Kimi bitkilər əkilə bilər.

Sudan istifadə edərək torpağı gübrələyin

Quru torpaq daha az münbit torpağı göstərir. Quru torpaqda az miqdarda su olduğundan, su miqdarı torpağın münbit olub olmadığını müəyyənləşdirir. Əgər belə bir torpaq tapsanız, mütəmadi olaraq suvarın. Torpağı müntəzəm suvararaq ən azı torpaq qurumur və orada həyat qurdlar və digər mikroblar kimi böyüyə bilər.

Dolomit Kireçtaşı istifadə edin

Əlavə olaraq, quru torpaq onu sonsuz edir. pH səviyyələri torpağın məhsuldarlığını da təsir edir. Yüksək pH səviyyəsinə sahib olan torpaqlar da yüksək turşuluq göstərir. Yüksək turşuluq bitkilər üçün təhlükəlidir, çünki bitki köklərini öldürə bilər. Torpaqdakı turşuluğu azaltmaq üçün dolomit əhəngindən istifadə edə bilərsiniz. Əhəngin qələvi təbiəti torpağın pH səviyyəsini aşağı sala bilər. Torpağın səthinə çiləyin və udmaq üçün su ilə su verin.

Kompost gübrəsindən istifadə edin

Su çatışmazlığı və yüksək pH xaricində qida çatışmayan torpaqlar da sonsuzluqla qarşılaşa bilər. Bu kimi torpaq, bitkilərin lazımlı qidaları inhibə edildiyi və ya hətta mövcud olmadığı üçün bitkiləri düzgün böyütə bilməz. Bu şəkildə bitkilər asanlıqla öləcək. Bu səbəbdən, torpağın bitki böyüməsi və inkişafı üçün lazımlı qidaları istehsal etməsi üçün kompost istifadəsinə ehtiyac var.

Torpağın gözenekliliğini artırın

Artan torpaq gözenekliliği də torpağı daha məhsuldar edə bilər. Bunun səbəbi torpağın suyu asanlıqla udmasıdır. Torpağın suyu asanlıqla udması üçün böyük və kiçik hissəciklər ilə torpağın birləşməsindən istifadə edə bilərsiniz.

Gözəl Qayalar əlavə edin

Torpağın daha məhsuldar olmasının növbəti yolu bağçanızın ətrafına incə qayalar əlavə etməkdir. Fosfat kimi incə qayalar fosfor, kalsium, karbon və bitkilər üçün lazım olan mineralları ehtiva edir. Bu minerallar torpağı daha münbit edir, çünki torpaq əkdiyiniz bitkilər üçün mineral tələblərinə cavab verəcəkdir. Maksimum nəticə əldə etmək üçün bu süxurların kompost ilə birləşməsindən də istifadə edə bilərsiniz

Kimyəvi Gübrələri azaldır

Torpağı məhsuldar etmək üçün kimyəvi maddələrlə gübrələr çox təsirli olur. Ancaq bu gübrələr istifadə etdikdən sonra mənfi təsir göstərir. Kimyəvi gübrələr torpağı dölləndikdən sonra sərtləşir və yüksək pH səviyyəsinə gətirir. Bu, bir neçə əkin və yığımdan sonra torpağı məhsuldar edir. Kimyəvi gübrədən istifadəni dayandırın və kompost istifadə etməyə başlayın. Kompost etmək də çox asandır, evdə özünüz edə bilərsiniz.

Torpağın tərkibini yumşaq saxlayın

Torpağı yumşaq tutaraq torpağın çox sərt olmasına imkan vermədən torpağı münbit etmək çox vacibdir. Qatı torpaq torpağın məsamələrini açmır və torpaqdakı mikroorqanizmlərin ömrünü azaldır. Torpağı boş vəziyyətə gətirərək su və hava asanlıqla yerə sızır. Yaxşı mikroorqanizmlər torpağı məhsuldar və qidalandırıcı edir.

Yəni evinizdəki torpağı məhsuldar etmək üçün bir neçə yol. Bərəkətli torpaq sizin üçün bir çox fayda təmin edir. Bağçılıq etmək və ya münbit torpaq çiçəkləri əkmək istəyirsinizsə, mütləq lazımdır. Evinizin quraq görünməsini istəmirsiniz, ağac yoxdur, düzdür? İnşallah bu məqalə faydalıdır. Digər maraqlı məqalələri daima burada yeniləməyi unutmayın.

Torpağınız unikaldır.

Unutmayın, torpağınız sizin üçün bənzərsizdir. Ölkə daxilində və ya hətta ilçe daxilində birinin torpaqları ilə etməsi lazım olan şey, bağçanız üçün yaxşı olmaya bilər. Torpağınızla tanış olun. Ona yaxşı baxın və sizə ömür boyu böyüyən, sağlam, qidalı bir qida verəcəkdir. Bədəninizin ehtiyac duyduğu şey.

Depozit fotosu ID8564676 mexrix

Videoya baxın: Ev şəraitində torpaq analizlərinin aparılması.