Ağacları dölləşdirin

Sual: ağacları gübrələmək

Hansı növ gübrə və ilin hansı vaxtında hündür ağacları dölləşdirmək faydalıdır?

Xüsusi ehtiyacları olan bitkilər varmı?

Təşəkkürlər

Cavab: ağacları dölləşdirin

Hörmətli Mauro, bizimlə əlaqə qurduğunuz və maraqlı suallarınızı verdiyiniz üçün təşəkkür edirik.

Yerdə çürüyən çox sayda üzvi maddə tapdığımız meşə kimi ekosistemdə bitkilər hər hansı bir gübrələmə ehtiyac duymur, çünki qida maddələri (azot, fosfor, kalium və mineral duzları) bitki vasitəsilə yenidən əldə edilə bilər. təbii dövr.

Tencerelerdeki və bağdakı bitkilər üçün vəziyyət açıq şəkildə fərqlidir, çünki hər iki halda qida maddələrinin torpağa qaytarılmasını təmin edən davamlı bir dövr yoxdur (yerə düşən material ümumiyyətlə toplanır və çıxarılır). Nəticədə, bu bitkilər torpağın yoxsullaşmaması və bitkilərin pisləşməməsi üçün mayalanmalıdır.

Bahar və yay gübrələmənin ən uyğun olduğu dövrlərdir, çünki bu mərhələdə bitki ən parlaq inkişafı ilə qarşılaşır və daha çox qida tədarükünə ehtiyac duyur. Bu mərhələlərdə ümumiyyətlə maye gübrələr istifadə olunur, suda həll olunur və sonra suvarma üçün istifadə olunur.

Payızda isə bitkiləri torpağa üzvi gübrə qoyaraq dölləşdirmək məsləhətdir ki, qışda yavaş-yavaş çürüyərək qidalandırıcı maddələri bir az torpağa buraxsın.

Növlərin mayalanma ilə bağlı ehtiyacları açıq şəkildə fərqlidir, çünki fərqli bitkilərin müxtəlif mayalanmalara ehtiyacı var.

Video: Bu Siyah Meyveleri Ekerseniz, 1 Yıl İçinde Zengin Olacaksınız! Tanesi 4000 DOLAR!